maanantai 23. tammikuuta 2012

TAMKin media-alan opiskelijat yhteistyössä Pirkanmaan Kemistiseura ry:n kanssa


Viime vuonna vietettiin kansainvälistä Unescon nimeämää kemian vuotta 2011. Tähän liittyen Pirkanmaan Kemistiseura käynnisti syksyllä DVD-projektin yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain yksikön media-alan opiskelijoiden kanssa. Projektin päämääränä oli Pirkanmaan yläkoulujen ja lukioiden oppilaille suunnattu esittelypaketti, joka kertoo käytännönläheisesti kemian alan opiskelusta ja työskentelymahdollisuuksista alueella.

Projektin toteuttamiseen osallistui opiskelijoita Käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun sekä Digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin suuntautumisvaihtoehdoista. DVD toteutettiin käsikirjoittamisesta kuvaukseen sekä materiaalin jälkityöstöön ja äänimaailman luomiseen saakka täysin opiskelijavetoisesti. Esittelyjä kuljettamaan luotiin kehystarina, jossa nuoret pohtivat tulevaisuuden mahdollisuuksiaan kemian alalla. Tässä apuna toimivat Virtain lukion ja yläkoulun oppilaat.

- Hanke oli antoisa oppimiskokemus. Ison projektin aikatauluttaminen ja sovittaminen opiskeluohjelmaan on toki haasteellista, mutta valmis lopputulos palkitsee, kuvailee videon tuottaja Linda Mäki-Kala.

Projektiin osallistui kaikkiaan viisi pirkanmaalaista yritystä, jotka tavalla tai toisella hyödyntävät kemian eri osa-alueita prosesseissaan. Kemira Oyj (Sastamalan tehtaat?), Kiilto Oy, Santen Oy, Ashland Industries Finland Oy ja Nokian Renkaat Oyj antavat erinomaisen kuvan alan monimuotoisuudesta. Oppilaitosesittelyjen kautta jatko-opintojaan miettiville nuorille valotetaan kattavasti eri vaihtoehtoja. Mukana ovat Pirko, TAMK, TTY sekä rikoskemian osalta Polamk.

Valmis DVD lanseerataan ja ensiesitetään Tampereen ammattikorkeakoulussa maanantaina 23.1., ja sen jälkeen sitä jaetaan Pirkanmaan yläkouluihin ja lukioihin.

Kemian juhlavuoden tunnuslauseena oli ”Kemia – osa hyvää elämää”. Tätä viestiä nyt julkaistavalla DVD:llä myös omalta osaltaan halutaan välittää.

0 comments: