sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Finnish Game Jam 2012, Osa 2

Lauantai, 28. Tammikuuta

Viimeistään toisena päivänä kaikkien oli hiljalleen myönnettävä, että nukkuminen on väistämätöntä jameilla. Lauantaina ei vielä ollut niin suuri kiire pelien kanssa, mutta sunnuntai lähestyi kuitenkin hitaasti mutta varmasti. Koodarien ja graafikkojen pulmien ratkaisuun oli silti vielä riittävästi aikaa. Varsinkin muutaman tunnin unien jälkeen kaikki näyttäisi selkeämmältä. Uuden Tehtaan loppupääty, Protomo, oli rauhoitettu nukkumista varten muutamaksi tunniksi yöllä.


Frontside Oll -- snake.
Maipop-fläppitaulu.
Hienoin tiimikuva ikinä!
Last and First Man.
Tiimi täynnä voittajia.
Lautapelin testaaminen on tärkeä osa kehitysprosessia.

Protomossa myös nauhoitettiin loistavia äänitehosteita ja sävellettiin musiikkia peleihin. Erääseen peliin tarvittiin kuolonhuutoja ja kiljuntaa, mieluummin myös eri maiden kielillä. Järkkärit pääsivät myös mukaan hauskanpitoon. Tästä videosta voi kuulla, kuinka lahjakkaita ihmisiä pääsi mukaan äänitykseen.
Andy ja FGJ Tampereen maskotti.
Muitakin videoita on esillä koko FGJ:n ajalta ja lisää on tulossa! Kannattaa katsoa FGJ:n Youtube-kanavaa.
Videot ovat hauskoja!
Illan aikana järkkärien hienoksi ideaksi koitui joukkotilaus Subwaysta. Kaikkien halukkaiden yksityiskohtaiset toivomukset leipien sisällöstä ja sen jälkeen rahojen keruu oli melkoinen koittelemus ja kesti kauemmin kuin luulimme. Jäimme melkein ilman subeja! Onnistuimme kuitenkin järjestämään osallistujille iltapalaa.
Mutta missä on tiimi?

Ollessani kaiken tämän hälinän ja säätämisen keskellä, oli pakko vähän miettiä, mihin olin oikein itseni laittanut likoon. Onko tällaisen tapahtuman järjestäminen todellakin tämän arvoista? Voisin olla pelkkä osallistuja, nauttia hyvästä seurasta, tehdä grafiikkaa ja pitää hauskaa. Ruokakin tuodaan melkein nenän eteen. Toisaalta kaikki tämä stressi ja järkkääminen pakottaa huomaamaan, kuinka arvokasta vapaaehtoistyö ja järjestely todellisuudessa on. Jatkossa todellakin osaan arvostaa järjestäjien työtä enemmän kuin koskaan.
Järkkärien karsina.

Illan aikana Demolassa vieraili Ilta-Sanomien reportteri, joka haastatteli Annakaisa Kultimaa ja Suvi Latvaa Finnish Game Jameista. Reportteri myös kuvaili jammareita ja kyseli, mitä kukin oli parhaillaan tekemässä. Tämä tempaus oli todella mukavaa julkisuutta tapahtumalle. Video on jo Ilta-Sanomien netti-tv:ssä ja sen löytää täältä.
Jatkuva videoyhteys muillekin paikkakunnille.
Järkkäreilläkin on oikeus rentoutua.

Lauantai-iltana on jo pieni kiirus pelien kanssa. Aika lähenee loppuaan! Mutta saavatko kaikki pelinsä valmiiksi ajoissa? Pysy valppaana, sillä kolmas osa Finnish Game Jam -blogista julkaistaan huomenna!


Teksti ja kuvat: Emma Kiiski
Emma Kiiski vetää Score-pelinkehitysyhteisoä ja opiskelee TAMKin englanninkielisessä Median koulutusohjelmassa. 
http://score.igda.fi/

0 comments: