torstai 8. toukokuuta 2008

Hauru ja Kuoppala menestyivät Oberhausenissa


Hannaleena Haurun ohjaama ”Jos kaadun” on palkittu Oberhausenin lyhytelokuvafestivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa Cinema Juryn palkinnolla. Palkintoon sisältyy optio Saksan alueen elokuvateatteri – ja TV-levityksestä.

Riikka Kuoppalan ”Vieras ruumiissani” puolestaan valittiin Oberhausenissa merkittävistä kansainvälisistä kilpailutöistä koostuuvaan lyhytelokuvaohjelmistoon, joka tulee kiertämään kuluvan vuoden aikana Euroopan eri elokuvafestivaaleja ja taidemuseoita.

Oberhausenin lyhytelokuvafestivaalit järjestettiin tänä vuonna 54. kerran, kyseeessä on maailman vanhin lyhytelokuvafestivaali. Kansainvälisen kilpailun esikatseluun lähetettiin tänä vuonna yli
4000 lyhytelokuvaa, joista kilpailuun valittiin 62 lyhyelokuvaa 42 eri maasta.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Oberhausenin festivaalien historiassa kansainvälisessä kilpailussa kilpaili kaksi lyhytelokuvaa samasta elokuvakoulusta. Hannaleena Hauru ja Riikka Kuoppala ovat valmistuneet Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2007, Hauru viestinnän koulutusohjelmasta ja Kuoppala taiteen koulutusohjelmasta. Molemmat lyhytelokuvat ovat ovat tekijöidensä päättötöitä.

Lisää:
Oberhausenin elokuvajuhlat

Kuva Riikka Kuoppalan elokuvasta "Vieras ruumiissani"

Lue lisää aikaisemmista blogipostauksista:

Jos kaadun palkittiin Oberhausenissa
Myös Hannaleena Hauru Oberhauseniin
Riikka Kuoppala Oberhauseniin
Kuvataiteen henkilöprofiili: Riikka Kuoppala
Jos kaadun voitti jälleen, nyt filkkareilla

0 comments: