perjantai 2. toukokuuta 2008

Valmistuvat hyvin töissä kiinni


Viestinnän koulutusohjelmasta tänä keväänä valmistuvien työtilanne vaikuttaa tekeillä olevan kyselyn perusteella hyvältä. Suurin osa valmistuvista on kiinni oman alansa töissä jo ennen opintojen päättymistä. Valmistuvia toimii mm. graafikoina, leikkaajina, konseptisuunnittelijoina, TV-kuvaajina, valosuunnittelijoina, äänittäjinä, tapahtumatuottajina ja markkinoinnin parissa.

Kevään lopputyöaiheiden kirjo on laaja. Projekteina on toteutettu äänitteitä, lyhytelokuvia, animaatioita, asiakaslehti, tietokonepeli… Osa projekteista on esillä myös TAF-festivaalilla. Kirjallisissa osuuksissa on pohdittu esimerkiksi festivaalitiedottamista, kuvaussihteerin työtä, julkisivuvalaisua, taiteen rahoitusta ja dokumentaristin eettistä vastuuta.

Viestinnän opinnäytteiden tarkastukset ovat pääsääntöisesti julkisia. Tunnin tilaisuudessa opiskelija kertoo lopputyöprojektista ja siihen aina liittyvästä kirjallisesta raportista. Sen jälkeen tarkastaja, usein koulun ulkopuolinen ammattilainen, arvioi työn laatua ja esittää lisäkysymyksiä. Arvosanan määrittelyyn osallistuu tarkastajan ohella myös työtä ohjannut opettaja sekä mahdollinen ulkopuolinen tilaaja. Suurin osa TAMKin opinnäytteistä julkaistaan myös netissä doria-palvelimella.

Viestinnästä valmistuu keväällä noin 60 henkeä, joulukuussa arviolta parinkymmenen joukko.

Teksti: Pertti Näränen, mediatutkimuksen lehtori

Kuva: Esseemäinen "kollaasidokumentti" Veden varassa on sekä leikkaaja Antti Karjalaisen että ohjaaja Ilkka Raution lopputyöprojekti.

0 comments: