keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Taidenäyttely Ikuisessa Galleriassa: Kaisa Kallio ja Ida Sokka - Luonnosta

Luonnosta 

Kaisa Kallio
Ida Sokka

Ikuisessa Galleriassa 18.3- 28.3.2014

Finlaysoninkuja 3
33210 Tampere

Avajaiset ma 17.3 klo 16-18


Näyttelyn teosten keskiössä on ihminen sekä ihmisen näkemys itsestään osana luontoa. Ympäristö määriteltynä ihmisen idean kautta muuttaa teokset henkilökuviksi, vaikka ne esittelisivätkin maisemaa. Teosten päällimmäisiä teemoja ovat ihmisyyden mysteeri, suhde toisiin sekä etäisyyden tuntu.
Kaisa Kallio pohtii piirustuksillaan perhesuhteiden ongelmallisuutta. Installaatio taasen ammentaa yksilöllisyyden tarpeesta ja perusoikeudesta olemassaoloon.
Ida Sokka lähestyy ihmisyyden mysteeriä mielessään ajatus ensimmäisestä ihmisestä. Taiteilijaa kiehtoo ajatus paratiisista täydellisyyden sekä inhimillisyyden näyttämönä.
Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.


Ikuinen Galleria
ma-pe 12.00-16.00
Finlaysoninkuja 3
33210 Tampere
ikuinengalleria@tamk.fi

0 comments: