tiistai 11. maaliskuuta 2014

Taidenäyttely Ikuisessa Galleriassa: Alli Nall - Pysähtymätön


IKUINEN GALLERIA
10.-14.3.2014
PYSÄHTYMÄTÖN
ALLI NALL


20 tuntia improvisoituja performansseja. Yli 300 kuvaa performansseista. Kuva noin joka neljäs minuutti.


Pysähtymätön-näyttelyssä kohtaavat nykyhetki ja mennyt aika. Performanssi on tässä ja nyt, kadoten saman tien menneisyyteen. Valokuva todentaa taakse jäänyttä aikaa, tuoden ohimenneet hetket uudestaan läsnäoleviksi. Teoskokonaisuudessa katsojalle toisinnetaan jo tapahtunutta toimintaa visuaalisin keinoin ja ajallisen kehyksen avulla. Taiteilijan valokuvakameralle esittämät performanssit ovat tallentuneet still-kuviksi ja siirtyneet katsojan koettaviksi nykyhetkessä. Ajassa liikutaan sekä esillä olevien valokuvien että niiden herättämien mielikuvien siivittäminä.

Näyttelyssä ovat vahvasti esillä aikakäsitykseen sekä ajan ja tilan väliseen suhteeseen liittyvät kysymykset. Improvisoidut performanssit tapahtuivat Ikuisessa Galleriassa maanantaista perjantaihin klo 12-16. Valokuvat ovat esillä Ikuisessa Galleriassa maanantaista perjantaihin klo 12-16. Molemmissa toistuu sama tila, samat viikonpäivät, samat kellonajat. Ajanlasku jatkaa itsensä toistamista, mutta aika kulkee alati eteenpäin. Jokainen hetki on ainutlaatuinen. Jollekin aika kuvastuu viivana, toiselle ympyränä tai spiraalina. Voidaan myös kysyä onko aikaa tai tilaa ollenkaan olemassa mielen ulkopuolella.


Huom! Näyttely on avoinna vain yhden viikon ajan.
Tämän näyttelyn yhteydessä ei järjestetä avajaisia.Alli Nall on helsinkiläinen kuvataiteilija ja kuvataideopiskelija. Hän työskentelee pääasiassa valokuvan, videon, performanssin ja installaatioiden parissa, mutta yhdistelee mielellään mitä tahansa tekniikoita uudenlaisin tavoin. Nall tuntee suurta vetoa taiteeseen, joka ulottuu määritelmien ulkopuolelle. Avainsanoja hänelle ovat yllätyksellisyys, rajojen rikkominen, riskinotto ja itsensä likoon laittaminen. 

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

Ikuinen gallery is a contemporary art project space located in the old factory complex Finlayson in central Tampere. The gallery is run by a board of fine art students in Tampere UAS School of Art and Media as part of their study program. Ikuinen gallery’s main focus is in presenting interesting and high quality student work, whereas work from other art school students and teachers as well as visiting artists are regularly also at show.


Ikuinen Galleria
ma-pe 12.00-16.00
Finlaysoninkuja 3
33210 Tampere
ikuinengalleria@tamk.fi

0 comments: