maanantai 7. helmikuuta 2011

Tulevaisuuskylä-hanke edistyy


Tulevaisuuskylä-tapahtuma Tampereen Keskustorilla 2.-3.9.2011 jakaa tietoa ilmastonmuutoksesta ja kestävästä elämäntavasta. Kylänäkymä rakennetaan taiteilijoiden, arkkitehtien, kansalaisjärjestöjen ja ilmastonmuutokseen perehtyneiden asiantuntijoiden yhteistyönä - tavoitteena on tuoda asiantuntijatieto kaikenikäisten ulottuville elämyksellisesti.

Tulevaisuuskylässä kohtaavat nuoriso ja kaupunkisuunnittelijat, aktivistit ja liiketalouden ammattilaiset, tulevaisuudentutkijat ja kansantieteilijät. Tapahtuma haastaa eri arvomaailmoja edustavat yhteisöt rakentamaan yksissä tuumin kestävää tulevaisuutta.

Tulevaisuuskylä pyrkii yhdistämään tulevaisuuden teknologian ja menneiden sukupolvien omavaraisen elämäntavan. Ekotehokas asuminen, ravinto, liikenne ja energiantuotanto eivät ole kaukaisia asioita, tuuligeneraattorin rakentaminen itse ei ole mahdotonta. Kylän infopisteet, näyttelyt ja keskustelutilaisuudet jakavat käytännönläheisiä vinkkejä kestävään elämäntapaan. Tulevaisuuskylä ottaa erityisesti huomioon tulevaisuuden rakentajat eli nuoret ja lapset, joille on tarjolla työpajoja ja Tulevaisuuden Tampere -liveroolipeli.

Kylämäistä tunnelmaa luodaan jurttien, tiipiin ja tapahtumaa varten suunnitellun viherkattoisen paviljongin avulla. Kylä myös esittelee uusiutuvaa energiantuotantoa tuottamalla itse käyttämänsä energian.

Tulevaisuuskylän tuottaa Sanataideyhdistys Yöstäjä yhteistyössä TAMKin ja Tampereen Maan ystävien kanssa. Tapahtumaa tukevat muun muassa Opetusministeriö, Taiteen keskustoimikunta ja Tampereen kaupungin ECO2-ohjelma.

Teksti: Essi Santala

Kirjoittaja opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa valoilmaisua.
|||
Tulevaisuuskylä
Aiemmat jutut Tulevaisuuskylästä
|||

0 comments: