perjantai 8. marraskuuta 2013

Man kan inte leva utan konst - Pohjoismaiden palkinto Jani Ikoselle


Tervehdys,
paitsi että TAMKin kuvataiteen koulutusohjelma kouluttaa yhteiskunnan ilmiöihin kriittisesti suhtautuvia taiteilijoita ja tekee uraauurtavia sote-alan kehityshankkeita, koulutusohjelman kasvatit keräävät mainetta ja kunniaa perinteisimmillä kuvataiteen aloilla.
TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2007 valmistunut Jani Ikonen voitti yhdessä kirjailija Seita Vuorelan kanssa Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon teoksella Karikko (WSOY 2012). Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa. Ikosen kuvitusta luonnehdittiin seuraavasti: "Kuvittajan mustavalkoiset kuvat yhdistelevät runollista grafiikkaa ja valokuvatekniikkaa tavalla, joka entisestään laajentaa suggestiivista kokonaisvaikutelmaa."
Jani Ikonen on toiminut viime vuosina sivutoimisena tuntiopettajana kuvataiteen koulutusohjelmassa opetusaineena graafinen suunnittelu. Hän on puolustanut vahvasti kuvataiteen ja kulttuurin asemaa Tampereella ja TAMKissa. Myös juhlavassa palkintogaalassaOslossa Jani lähetti lyhyet ja ytimekkäät terveiset Tampereelle.
Tallenne hienosti toteutetusta gaalasta on nähtävillä Yle Areenassa:
24 minuutin kohdalla alkaa lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon jako ja 31 minuutin kohdalla Janin terveiset Tampereelle.
Onnea Janille!
Kuvataiteen koulutusohjelman
opettajakunnan psta
Antti Haapio 

Valokuvauksen lehtori
TAMK kuvataide

0 comments: