perjantai 22. marraskuuta 2013

Juha Suonpään Hukkamies-dokumentti YLE TV1:ssä 25.11.2013


Ensi maanantaina kannattaa katsoa Juha Suonpään haastattelu suorana maanantaiaamuna tai myöhemmin YLE Areenalta! Juha puhuu uudesta Hukkamies-dokumentistaan klo 8:19-8:30.

Niin, ja itse dokumenttikin näytetään YLE TV1:ssä maanantaina 25.11. klo 21.30.

Hukkamies traileri 

Synopsis:
Hukkamies on elokuva miehestä, joka on opetellut susien kielen ja elintavat, kohdannut villit silmästä silmään ja todistanut susien kohtalon. Elokuva perustuu Seppo Ronkaisen 13 vuoden aikana kuvaamiin videopäiväkirjoihin. Hukkamies on tarina ihmisen ja uhanalaisen eläimen ristiriitaisesta suhteesta. 
Ohjaaja Juha Suonpää (syntynyt Helsingissä 1963) on aina ollut kiinnostunut luonnosta, ja onkin tehnyt aiheen pohjalta monia valokuvaus- ja dokumentaarisia projekteja. Vuonna 1998 hän osti villieläinten erikoisasiantuntija Seppo Ronkaiselle videokameran, tavoitteenaan kerätä materiaalia Sepon työstä susien parissa. 
1990-luvun loppupuolella Seppo palkattiin töihin villieläinten seurantaan, jossa yksi hänen tehtävistään oli kehittää ja toimeenpanna susille kivuton kiinniottomenetelmä, joka ei vahingoittaisi sutta prosessin aikana. Vuosien aikana Seppo otti videokameran mukaan kaikkialle, ja hänen onnistui tallentaa susien elämää, sekä ihmisten ja villieläinten välisiä kohtaamisia. Sepon kuvaama ainutlaatuinen materiaali näyttää meille, kuinka Seposta tuli susien asiantuntija ja yksi heistä, Hukkamies. 
Kaksitoista vuotta myöhemmin ohjaaja Juha päätti koota tarinan miehestä ja susista, ja alkoi työstämään elokuvaa olemassaolevasta materiaalista. Hukkamies on elokuva, joka koostuu nykypäivänä kuvatusta materiaalista, sekä Sepon videopäiväkirjoista.
 

0 comments: