maanantai 27. tammikuuta 2014

Taidenäyttely Ikuisessa Galleriassa: Jesse Avdeikov ja Lari Mörö - Life of Manuel 28.1.-7.2.2014


Manuel muistaa lapsuudestaan todella vähän. 

Tuntuu kun olisin aina ollut olemassa. Usein haluan välttää kuoleman ajattelemista. En siksi, että pelkäisin hetkeni koittavan, vaan ajatus olemassaolemattomuudesta kauhistuttaa minua. Elämäni ei tietenkään ole pelkkää nautintoa, mutta korostan jatkuvasti sen tärkeyttä. Se on pelkkää kerskailua, mutta todellisuudessa on helpompi tarrautua siihen kuin jatkuvasti vatvoa elämän vaikeutta. En puhu ongelmistani, vaan yritän voittaa vaikeudet yksin. 
 

Tekeekö se minusta vahvan vai kenties typerän? Mielestäni kaikki elämässä tapahtuvat asiat ovat huomion arvoisia. Esimerkiksi kipeät reidet, tai jopa krapula, saattavat tuntua vahvemmin elämältä kuin hienon maiseman näkeminen tai olympiakullan voitto.
 

En vieläkään tiedä elämän tarkoitusta, mutta olen oppinut rakastamaan kipeitäkin hetkiä ja virheellisyyttäni. En ole täydellinen, opin jatkuvasti heikkouksistani ja yritän olla toistamatta virheitäni.
 

Näyttelymme on hetkellistä pysähtymistä. Tutkimme Manuel -hahmon kautta apatian ja onnellisuuden suhdetta. Tavoittelemme kultaista keskitietä, jonka olemassaolosta olemme epävarmoja.
Sekä kyseenalaistamme, että hyväksymme maailman sellaisenaan kuin se on. Miten kannattaa elää? Käsittelemme henkilökohtaisia heikkouksia sellaiselta tasolta, että tulkinta on riippuvainen yksilön omasta kokemuksesta. Periaatteessa kirjoitamme päiväkirjaa, mutta pidämme omat asiat omana tietonamme.

Avajaiset 28.1.2014 klo 16-18
Tervetuloa!Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.Ikuinen gallery is a contemporary art project space located in the old factory complex Finlayson in central Tampere. The gallery is run by a board of fine art students in Tampere UAS School of Art and Media as part of their study program. Ikuinen gallery’s main focus is in presenting interesting and high quality student work, whereas work from other art school students and teachers as well as visiting artists are regularly also at show.


Ikuinen Galleria
ma-pe 12.00-16.00
Finlaysoninkuja 3
33210 Tampere
ikuinengalleria@tamk.fi

0 comments: