tiistai 21. elokuuta 2012

Tamklaisia Vaahtokarkki –kutsunäyttelyssä Haiharan Taidekeskuksessa

Alpo Nummelin: Homage to Causality.

Haiharan Taidekeskus 4.8.-2.9.
Avoinna ti-su klo 12-18.


Viisi TAMKin kuvataiteen ja viestinnän opiskelijaa on valittu mukaan valtakunnalliseen kutsunäyttelyyn  Haiharan Taidekeskukseen 4.8. – 2.9. Näyttelyn teemana on tänä vuonna Vaahtokarkki. Leikkisä ja kepeä vaahtokarkkiteema on vastalause vakavuudelle.

Haiharan taidekeskuksen viehättävä miljöö ja kartanoa ympäröivä luonto tarjoavat näyttelyyn valituille 19 taiteilijan teoksille intensiivisen ympäristön. Toisaalta vaahtokarkkiteema vie pois perinteisestä kartanomiljööstä ja siellä nähdyistä näyttelyistä.
Näyttelyn Vaahtokarkki-teema on toki käsitteellinen: vaahtokarkki käsitteenä tarkoittaa hauskaa ja yltäkylläisen makeaa, mikä näkyykin näyttelyssä. Monessa teoksessa on leikkisää yltäkylläisyyttä. Useiden teosten värit ovat voimakkaita ja niissä on visuaalista valoisuutta. Teokset ovat kuitenkin kuplivan kepeitä ja helposti lähestyttäviä, joten näyttely sopii hyvin myös esimerkiksi lapsiperheille.

Vaahtokarkki-näyttely on esillä Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa ja tallissa 4.8.–2.9. tiistaista sunnuntaihin klo 12–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Haiharan kartano sijaitsee Tampereen vanhimman lähiön Kaukajärven kainalossa samannimisen järven rannalla. Keskustasta pääsee helposti Haiharaan bussilla nro 15. Päätepysäkki on kartanoalueen vieressä. Näyttelykäynnin yhteydessä voi myös nauttia virvokkeita Haiharan kahvikamarissa, joka on avoinna näyttelyn aukiolopäivinä klo 12–21.

Näyttelyn taiteilijat:
Sini-Meri Hedberg, Kati Heljakka, Niina Huovinen, Katri Ikävalko, Jonna Johansson, Pirjo Kaartinen, Jessica Koivistoinen, Matti Kuronen, Anne Lehtelä, Virpi Leinonen, Maria Leppänen, Johanna Lonka, Ninni Luhtasaari, Tuuli Mukka, Alpo Nummelin, Tiina Poutanen, Sini Anttila-Rodriguez, Katja Saksanen ja Heidi Wikström.


Haiharan Taidekeskus

0 comments: