tiistai 22. maaliskuuta 2011

Short Pitch 2011 keräsi nuoria käsikirjoittajia Strasbourgiin


European Short Pitch 2011 -kilpailu keräsi jälleen parisenkymmentä nuorta käsikirjoittajaa eri puolilta Eurooppaa työpajaan Ranskaan.

Nisi Masa-järjestön vuotuisen kilpailun tarkoituksena on edistää nuorten käsikirjoittajien osaamista ja kansainvälistymistä. Se antaa tilaisuuden kehittää tekstiään ammattilaisten ohjauksessa ja luoda kontakteja muiden maiden elokuvantekijöihin.

Tänä vuonna mukana olleena haluan kannustaa muitakin nuoria käsikirjoittajia osallistumaan Nisi Masan kilpailuun. Työpaja ja pitchaus ovat ainutlaatuisia kokemuksia, jotka kehittävät omaa osaamista ja tietenkin tuovat myös ystäviä eri maiden elokuvapiireistä.

Osanottajat Short Pitch -työpajaan valitaan Nisi Masan euroopanlaajuisessa käsikirjoituskilpailussa, johon saavat osallistua kaikki alle 28-vuotiaat.

Tämän vuoden tapahtuma oli kaksiosainen. Ensin Moulin d’Andella Ranskassa pidetty viikon mittainen käsikirjoitustyöpaja keskittyi osallistujien lyhytelokuvakäsikirjoitusten hiomiseen. Pienryhmissä saatiin palautetta käsikirjoitusten parissa aktiivisesti työskenteleviltä tutoreilta, joiden näkemys ja vinkit avasivat uusia näkökulmia lyhytelokuvan kirjoittamiseen.

Mielestäni työpaja auttoi paitsi kehittämään omaa käsikirjoitusta, myös ymmärtämään lyhytelokuvaa ainutlaatuisena kerrontamuotona paremmin.

Työpajan jälkeen jokainen palasi kotimaahansa ja työsti projektia annetun palautteen pohjalta, kunnes maaliskuun alussa kokoonnuttiin Strasbourgiin esittelemään ja pitchaamaan käsikirjoituksia paikalle kutsutuille eurooppalaisille tuottajille. Tämä auttoi ottamaan paremmin huomioon tuotannon ja markkinoinnin näkökulmaa käsikirjoittamiseen.

Myös alan trendeistä sai vinkkejä: tällä hetkellä hyvin lyhyet komedialliset käsikirjoitukset ovat kysyttyjä Euroopassa.

Ulpu-Maria Lehtinen
Kirjoittaja opiskelee kansainvälisessä maisteriohjelmassamme MA in Screenwriting
|||

0 comments: