torstai 20. elokuuta 2009

Demolan uusi vuosi alkaaDemola on yritysten ja tamperelaisten korkeakoulujen yhteinen projektitila Tampereen Finlaysonilla, TTVOn naapuri. Yritykset antavat Demolaan projektiaihioita, ja projektitiimit käyvät niihin käsiksi, tavoitteenaan luoda muutaman kuukauden kuluessa valmis demo, joka voi olla sovellus, palvelu tai joku muu.

Yritykset eivät voi antaa Demolaan rutiinitehtäviä, kuten uusien verkkosivujen tekemistä, vaan kyseessä tulee aina olla jokin aivan uusi juttu. Kun projekti on valmis, säilyvät oikeudet teokseen opiskelijoilla, mutta yritys voi lunastaa käyttöoikeudet maksamalla opiskelijoille korvauksen.

Opiskelijoiden kannalta Demolassa on se etu, että harjoitus- ja projektitöinä tehdään aivan oikeita innovatiivisia toteutuksia jotka tulevat oikeasti tuotantoon.

Opiskelijat voivat opintopisteiden lisäksi saada rahaa. Useissa tiimeissä toteutuva monialaisuus on suuri etu opiskelijoille. Kolmannes demolalaisista on ollut vaihto-opiskelijoita tai kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita, näin demolalaiset saavat myös kokemusta työskentelystä kansainvälisissä tiimeissä.

Viime lukuvuosi oli Demolan käynnistys- ja pilottivuosi. Sen aikana käynnistyi 30 projektia, joista 10 on valmistunut. Yritykset lunastivat kaikki projektit. Käynnissä olevista projekteista suurin osa valmistuu parin viikon sisään. Demolassa on ollut 157 opiskelijainnovaattoria, ja kymmenen on saanut työpaikan yrityskumppaneilta. Demolassa oli 20 kesätyöntekijää yritysten palkkaamina.

Nyt alkaa uusi toimintakausi, ja tiedossa on jo 40 uutta projektia.

Korkeakoulujen opettajat kokoontuivat tällä viikolla Demolaan keskustelemaan yhteistyön kehittämisestä. Yksimielisiä oltiin siitä, että Demola on luonut uusia mahdollisuuksia erinomaisille oppimistuloksille. Ja parempaa on vielä luvassa.

Kuvat: Opettajille esiteltiin Demola-projekteja

Demola verkossa

Demolasta lisää tässä blogissa (7 juttua)
Demolasta vielä enemmän englanninkielisessä blogissamme (13 juttua)

0 comments: