maanantai 4. maaliskuuta 2019

Opiskelijamme esillä Yle Areenassa - ja ope myös!

Uusi Kino palkitsee yleisön valitseman opiskelijaelokuvan Yle Areenaan kootusta tarjonnasta. Äänestykseen on valittu 11 Tampereen elokuvajuhlilla esitettävää opiskelijaelokuvaa. Näistä neljä on TAMK-tuotantoja ja muut Aalto-yliopistosta.

Areena-katsojilta eniten ääniä saanut elokuva saa tuhannen euron palkinnon, joka luovutetaan  Tampereen elokuvajuhlien päättäjäisissä sunnuntaina 10.3.2019.

Tapahtukoon sinun tahtosi on yksi äänestyksessä mukana oleva TAMK-lyhäri.
Muita ovat Äiti moppaa, Irralliset ja Ehkä huomenna. 
Äänestysaikaa on lauantaihin 9.3. klo 12.00 asti. Äänestykseen tarvitaan myös Yle-tunnus, jonka voi luoda Areenassa.

Käytä ääntäsi! Elokuvat pääset näkemään täältä: https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-1161

Samaan aikaan Areena-jakeluun tuli myös lehtori Arto Koskisen podcast-sarja Tapaus Felix Kersten.

Sarja käsittelee Suomen armeijan vänrikkinä toimineen, natsijohtaja Heinrich Himmlerin hierojaksi päätyneen Kerstenin arvoitusta. Kerstenin uskotaan pelastaneen tuhansia juutalaisia joukkotuholta - mutta onko sankarimyytti vedenpitävä?

Näin Koskinen kuvaa sarjaansa, joka on jatkoa aiemmalla dokumenttielokuvalle:

"Felix Kerstenin tarina tipahti syliini 90-luvun puolivälillä, kun ystäväni näytti minulle Ultra-lehden artikkelia 'Felix Kersten — Suomen unohdettu lahja ihmiskunnalle'. Suhtauduin juttuun varauksella, sillä kyseinen lehti on tunnettu rajatietoaiheista. Kun kävi ilmi, että Kersten oli todellinen henkilö, kiinnostuin.

Kun tutustuin Felix Kersteniin tarkemmin, suuri ihmetyksen aiheeni oli, miksei kukaan ole kertonut aiemmin tästä miehestä. 20 vuotta sitten tein aiheesta dokumenttielokuvan ja palasin nyt uudestaan aiheen pariin käsikirjoittaja John Bernsteinin kanssa, joka on toiminut myös vierailevana opettajana TAMKin MA in Screenwriting koulutuksessa.”

Linkit:
https://areena.yle.fi/1-50072935
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006019819.html?share=c711ec9eb4d23797f7e4dd2f729d5ba00 comments: