sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Filkkaritärppejä 7.-11.3.2018



Tampereen kansainväliset elokuvajuhlat ovat täällä taas! TAMK on tiiviisti mukana Suomen tärkeimmällä festarilla. Alla muutama tärppi ohjelmistosta. 

Käsikirjoittamisen lehtori Arto Koskisen huikea dokumentti Nokian tarina on kotimaisessa kilpailusarjassa. Esitys on torstaina 8.3. klo 11 Plevna 5:ssä. Pidetään peukkuja!

Kovatasoisessa sarjassa on mukana poikkeuksellisen paljon pitkiä dokumentteja. Yksi niistä on MA in Screenwriting -koulutuksestamme valmistuneen Aleksi Purasen ohjaama Wheels of Freedom, esitys to 8.3. klo 13:30, Plevna 4. 

Huikeaa on se, että Aleksilla on samalla viikolla kaksi ensi-iltaa! Arvostetuilla South by Southwest -festivaaleilla on nimittäin maailman ensi-illassa Aleksin ja kumppaneiden käsikirjoittama fiktio Heavy Trip. Komedia Impaled Rektum -bändin vaiheikkaasta keikkamatkasta tulee perjantaina myös Suomen elokuvateattereihin. 

Torstaina filkkareiden opiskelijatapahtuma vierailee myös Mediapoliksella. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa kiinalaiset, virolaiset ja tamkilaiset opiskelijat näkevät ja kommentoivat toistensa elokuvia useissa näytöksissä. Viikko huipentuu Jan Harlanin masterclassiin, joka käsittelee musiikkia käsikirjoituksen työkaluna. Pakkahuoneen masterclassiin (la klo 15–17) on muillakin kiinnostuneilla vapaa pääsy.

Torstaina klo 20 Kino-TAMK-näytös kokoaa viime vuoden parhaat opiskelijaelokuvamme Plevna 6:n valkokankaalle. Elokuvat on esitelty tarkemmin tuolla: https://tamperefilmfestival.fi/film/kino-tamk/

Torstai-ilta huipentuu TAMKin filkkaribileisiin Klubilla, tuottajina opiskelijajärjestömme Tarina. Ks. tarkemmin: https://www.facebook.com/events/149328099029465/

Erilaisia ohjeistapahtumia filkkareilla riittää pitkin viikkoa. Käsikirjoituksen opiskelijamme osallistuvat Script Tampere -tapahtumaan torstaina ja perjantaina. Jotkut uskaltautuvat hakemaan ammattilaispalautetta lyhytelokuvaansa Who Would Buy This -tapahtumasta pe 9.3. klo 11.00-12.30 (Työväenmuseo Werstaan auditorio). Open Eyes -kokonaisuus keskittyy interaktiivisuuteen sekä VR- ja AR-sovelluksien esittelyyn – ks erillinen ohjelma: https://tamperefilmfestival.fi/in-english/side-programme/open-eyes-2018/

Kilpailusarjojen rinnalla festivaaleilla on esillä mm. kiinalaista, puolalaista ja virolaista elokuvaa. Animaation mestari Priit Pärnin tuotantoa esitellään aina neuvostoajalta uusimpiin VR-kokeiluihin asti. Keskusteluissa on esillä mm. vuoden 1918 tapahtumat Tampereella (pe 9.3. klo 16), queer-elokuvat (la 10.3. klo 14) ja alkuperäiskansojen elokuvantekijät (la 10.3. klo 16). 

Tuolta löytyy tietoa tarkemmin ja lisää: https://tamperefilmfestival.fi/




0 comments: