keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Virtual Writers´ Room -käsikirjoituskoulutus alkoi


TAMKin media-alan koulutus, Metropolian elokuva- ja televisiotuotanto, Yle Draama ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry aloittivat torstaina 31.8.2017 yhteisen Virtual Writers’ Room -käsikirjoituskoulutuksen. Samantapaista koulutusta ei ole ennen Suomessa järjestetty. Tavoitteena on, että koulutus toteutetaan jatkossa vuosittain. 

Koulutuksessa opetetaan ryhmäkirjoittamista uusilla tavoilla. TAMKin ja Metropolian käsikirjoituksen opiskelijat suunnittelevat ryhmissä nuorille suunnatun verkkosarjan konseptin ja kirjoittavat sarjan käsikirjoitukset.
VWR-käsikirjoituskoulutuksen aloitustilaisuus Villa Kivessä 31.8.17. Takarivissä oikealta vasemmalle: Jarmo Lampela, Teppo Nuutinen, Jukka Asikainen ja Miira Karhula. Eturivissä oikealta vasemmalle: Tuomas Lento-Hukkinen, Ville Kukkonen, Niko Rantasalo, Viljami Alaheikka, Minttu Koskela, Anne Kaasinen, Jori Korpelainen, Henna Yli-Hukka ja Samuel Kirkhope. (Kuva: Timo Lehti)

Koulutuksen tarkoituksena on tutkia erilaisia ryhmäkirjoittamisen muotoja. Yksi kiinnostava mutta haasteellinen muoto on "virtual writers´ room", missä käsikirjoitusryhmä ei ole fyysisesti samassa tilassa, vaan ryhmän jäsenet kommunikoivat ainoastaan etäyhteyksien avulla.

Opiskelijoiden ryhmiä mentoroi kokenut käsikirjoittaja ja opettaja Miira Karhula, jonka kirjoittama rikosdraama Aallonmurtaja on parhaillaan nähtävissä CMore-kanavalla.

Koulutuksessa simuloidaan Yle Draaman käyttämää palautemallia, jonka avulla kehitetään ensin verkkosarjan konseptit ja sitten kirjoitetaan valmiit käsikirjoitukset. Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela ja Ylen dramaturgit antavat opiskelijoille palautetta prosessin aikana.

Lisätietoja: timo.h.lehti@metropolia.fi; teppo.nuutinen@tamk.fi; miirakarhula@gmail.com 


0 comments: