sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kukista ja mehiläisistä sai kunniamaininnan filkkareilla!

J.J. Vanhasen lopputyöelokuva Kukista ja mehiläisistä sai Tampereen elokuvajuhlilla nuorisoraadin kunniamainnan. "Haluamme antaa kunniamaininnan elokuvalle, joka on mielestämme hienosti toteutettu ja jonka tarina oli hauska ja mukaansa tempaava", totesi viiden nuoren raati lausunnossaan.

Kukista ja mehiläisistä osallistuu myös elokuvakoulujen yhteisorganisaation CILECTin kilpailuun.
Voittajista äänestetään maailman eri elokuvakouluissa ensi kesänä ja tulokset selviävät syyskuussa..

Elokuvan liki 30-hengen tuotantotiimissä olivat käsikirjoittaja-ohjaaja Janne Vanhasen lisäksi mm. tuottaja Jasmine Pajari, kuvaaja Arttu Järvisalo, apulaisohjaaja Saana Hytönen, leikkaaja Eemeli Ylinen, lavastaja Oona Sundblad, äänisuunnittelija Tatu Naukkarinen ja valaisija Mika Laurila. Onnittelut koko työryhmälle!

Kotimaisessa sarjassa filkkareiden menestynein oli Selma Vilhusen dokumenttielokuva Keppihevosten vallankumous. Se voitti sekä yli 30-minuuttisten pääpalkinnon että Risto Jarva -palkinnon. Kiitospuheessaan Vilhunen piti elokuvan opetuksena sitä, että leikki, rohkeus ja mielikuvitus kuuluvat myös yli 13-vuotiaille.

Kansainvälisen sarjan Grand Prix'n voitti romanilainen Written/Unwritten. Se kuvaa romaniperheen törmäilyä sekä toistensa että sairaalabyrokratian kanssa sähäkästi, rohkeasti ja häkellyttävän hyvän näyttelijäntyön kuljettamana. Ohjaaja Adrian Silisteanu sai elokuvallaan pääpalkinnon myös Tallinnan Sleepwalkers-festivaalilla marraskuussa.

Palkintoja kahmineiden joukossa oli useita TAMKin alumneja. Kotimaisen kilpailun yleisöpalkinnon voitti Katja Gauriloff upealla dokumentillaan Kuun metsän Kaisa. Se kertoo ohjaajan kolttasaamelaisen isoäidin ja kirjailija Robert Crotten ystävyydesta jälkimmäisen filmeihin ja valokuviin pohjautuen. Teemu Niukkasen komedia Saatanan kanit voitti lyhyiden kotimaisten erikoispalkinnon. Kunniamaininnan sai Kati Laukkasen ohjaama Ylen Perjantai-sarjan dokumentti Minun tieni, perkele, jonka leikkauksesta vastasi TAMKista valmistunut Mikko Uusitalo.

Kaikki palkitut elokuvat kerrotaan tuolla: https://tamperefilmfestival.fi/palkinnot/

0 comments: