keskiviikko 1. helmikuuta 2017

TAMKilaisia filkkareiden kotimaisessa kilpailussa!

Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailuun on valittu tuttuja! Janne Vanhasen lopputyöelokuva Kukista ja mehiläisistä esitetään sarjassa Kotimainen kilpailu 10. Video- ja kuvataidetta opettavan lehtori Fanny Niemi-Junkolan kokeellinen elokuva Henki puolestaan on sarjassa Kotimainen kilpailu 8. Molemmat elokuvat ovat noin 12-minuuttisia.

Henki kuvaa hevosen ja ihmisen suhdetta – läsnäoloa, kehoa ja voimaa.. Taideinstallaatioksi tuotetun elokuvan kuvauksesta vastasi lehtorimme Tommi Moilanen ja steadycam-operaattorina toimi opiskelija Jyrimatti Holm. Lisäksi mukana olivat entiset TTVO-opiskelijat Sanni Hujanen (kamera-assistentti) ja Ville Hakonen (leikkaus). Ääniraidan vaikuttava musiikki on Pekko Käpin tuotantoa.


Fiktiossa Kukista ja mehiläisistä jäyhä maanviljelijäisä ja hänen poikansa joutuvat yhteiselle apteekkimatkalle, kun teinille sattuu pieni vahinko tyttöystävän kanssa. J.J. Vanhasen ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan tuottajana toimi Jasmine Pajari, kuvaajana Arttu Järvisalo, äänisuunnittelijana Tatu Naukkarinen ja leikkaajana Eemeli Ylinen. Apulaisohjaaja oli Saana Hytönen, lavastaja Oona Sundblad, valaisija Mika Laurila ja pukusuunnittelija Katariina Järvinen.

Elokuvan Kukista ja mehiläisistä isää näytteli Jukka Uutela ja poikaa Mikko Kauppila

Kotimaisessa kilpailussa on mukana myös useita TAMKin elokuvakoulutuksen alumneja, kuten Katja Gauriloff (Kuun metsän Kaisa), Sakari Suuronen (Vasile), Lauri-Matti Parppei (Tulivuori) ja Risto-Pekka Blom (Ei yhteyttä).

Kaikki kotimaisen kilpailun valinnat näkee tuolta: https://tamperefilmfestival.fi/kotimainen-kilpailu-2017/.

Onnitteluja jälleen!0 comments: