sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ex-tamkilaisille filkkaripalkintoja!

Tänään päättyvillä Tampereen kansainvälisillä lyhytelokuvajuhlilla kotimaisen kilpailun yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon voitti Heikki Häkkisen Hymyjen maa (2014). Sen kuvaajana, leikkaajana ja toisena käsikirjoittana oli viime vuonna tuottajaksi elokuvan ja television koulutuksesta valmistunut Joni LuomanenHymyjen maa sai myös kotimaisen kilpailun yleisöpalkinnon. 

Tuomariston kommentti: "Karusta aiheestaan huolimatta tekijät välttävät sentimentaalisuutta ja pateettisuutta ja säilyttävät huumorin – eli suhteellisuudentajunsa. Elokuva on näinä aikoina mainio muistutus ihmislajin kyvystä irrationaaliseen hyvään.”
 
Alle 30-minuuttisten elokuvien sarjan voitti puolestaan Risto-Pekka Blomin ohjaus Teemapuisto (2015). Blom valmistui TAMKista vuonna 2005 kuvauksen linjalta. Tuomaristo kuvaili elokuvaa seuraavasti: ”Tämä kokeellinen elokuva viettelee meidät suggestion keinoin aikamme huomionkipeyden äärelle. Elokuvan päähenkilö kiipeää menestyksen portaita ja saa haluamansa. Näennäisen yksinkertainen teos on todellakin yksinkertainen vain näennäisesti.”

Lisäksi ex-tamkilaisia noteerattiin kotimaisessa kilpailussa e
rikoispalkinnolla (Hannaleena Hauru, Säälistäjät) ja kunniamaininnalla (Jesse Jalonen, Pauli).

Lämpimät onnittelut heille, kuten muillekin voittajille! Kotimaisen sarjan tuomariston muodostivat Laurent Guerrier Ranskasta sekä Leea Klemola ja animaattori CHRZU Suomesta. 

Elokuvajuhlien kaikki palkinnot luetellaan tuolla: 

0 comments: