maanantai 2. helmikuuta 2015

TTVO jyrää filkkareilla!Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpasarjaan on valittu ennätysmäärä entisten ja nykyisten TAMKin opiskelijoiden elokuvia!

Käsikirjoitusta opiskelevan Ida-Maria Olvan ohjaus Orchard Road on 9-minuuttinen feelgood-elokuva nokkelasta isästä taloudellisen ahdingon kourissa. Elokuvan työryhmään kuului kaikkiaan viisi opiskelijaamme: Olvan lisäksi käsikirjoittaja ja apulaistuottaja Leevi Ikonen, leikkaaja Otto Laakso, äänisuunnittelija Ilmari Hietala sekä säveltäjä Veli-Pekka Pehkonen. 

Elokuvan on tuottanut belfastilainen Lamb Films, ja se on osa Leevin työharjoittelua yhtiössä. Kuvaukset toteutettiin Armagh'n kreivikunnassa Pohjois-Irlannissa ja jälkituotanto Tampereella. Orchard Road esitetään näytöksessä nro 11 eli perjantaina 6.3. klo 20 (Plevna 5) ja lauantaina 7.3. klo 20 (Plevna 2).

Lisäksi kotimaisessa kilpailussa nähdään seuraavat entisten TAMK-opiskelijoiden ohjaamat elokuvat: Pauli (Jesse Jalonen), Teemapuisto (Risto-Pekka Blom), Äidin toive (Joonas Berghäll), Gimme winter and you can keep the rest (Leena Lehti), Säälistäjät (Hannaleena Hauru), Birdhouse (Pekka Saari), Urasuunnitelmia (Sakari Suuronen) ja Syntymäpäivä (Hanneriina Moisseinen). Lisäksi Jussi Hiltusen ohjaamassa Perintö-elokuvassa on Petra Forstenin käsikirjoitus ja elokuvassa Hymyjen maa Mikko Koskisen musiikki ja Joni Luomasen kuvaus ja leikkaus sekä käsikirjoitus yhdessä Heikki Häkkisen kanssa.

Kotimaiseen kilpailuun valittiin kaikkiaan 37 elokuvaa yli kolmensadan ehdokkaan joukosta. Onnittelemme kaikkia asianosaisia pääsystä Suomen tärkeimpään lyhytelokuvakilpailuun!

Filkkareilla esitetään myös tuoreimmat tuotantomme KinoTAMK-näytöksessä torstaina 5.3. klo 18 Plevnassa. Siitä lisää tuonnempana...
0 comments: