torstai 14. elokuuta 2014

Nordisk Talent 2014 -tapahtumaan kaksi TAMKista valmistunutta

Juho ja Jesse palkintoruusuineen

Kaksi TAMKin elokuvan ja television koulutuksesta valmistunutta opiskelijaa on valittu Nordisk Talent -tapahtumaan esittelemään lopputyöelokuvansa sekä valmisteilla olevat uudet elokuvaideansa. Tapahtuman järjestää Nordisk Film & TV Fond Kööpenhaminassa syyskuussa.

Pohjoismaisista elokuva- ja tv-kouluista lähetettiin tapahtumaan 45 elokuvaideaa, joista esittelyyn valittiin 15 ehdotusta. TAMK ansioitui erityisen hyvin, sillä kolme valituista ehdotuksista meni TAMKista valmistuneille Jesse Jaloselle ja Juho Fossille. Jalonen esittelee Kööpenhaminassa ideansa elokuvaan Miekannielijä ja Juho Fossi elokuviin Kaksi ideaa, Minne menemmekin ja tv-sarjaidean Kujalla.

TAMKin edustajat valittiin ensimmäistä kertaa tapahtumaan, johon aiemmin ovat osallistuneet Tukholman Dramatiska Högskola, Göteborgin yliopisto, Tanskan elokuvakoulu, Norjan elokuvakoulu ja Aalto-yliopisto. Nordisk Talent -tapahtuman tarkoituksena on esitellä uusia pohjoismaisia tekijöitä tuottajille, rahoittajille ja tv-yhtiöille. Tapahtumassa on edustettuna alan tärkeimpiä pohjoismaisia vaikuttajia, ja se on toiminut ponnahdusalustana monille pohjoismaisille ammattilaisille.
Valitut lopputyöelokuvat esitetään osallistujille, minkä jälkeen valmistuneet opiskelijat pitsaavat uudet ehdotuksensa jurylle ja yleisölle. Opiskelijat saavat ennen pitsausta myös kaksipäiväisen pitsauskoulutuksen. Vaikka tapahtumasta ei kävelisikään kotiin voittajana, voi tekijä olla varma, että hänet on noteerattu pohjoismaisesti.

Tapahtuman pääpalkinto on 250 000 Norjan kruunua (liki 30 000 euroa). Palkinnot ovat käytännössä Nordisk Film & Television Fondin myöntämiä rahoitustukia esitellyn elokuvan esituotantoon. Lisäksi levitysyhtiö Svensk Filmindustri jakaa oman palkintonsa parhaalle lastenelokuvan idean pitsaajalle.

Tapahtuman tuomaristossa ovat johtaja Roberto Olla (EURIMAGES), ohjelmajohtaja Åsa Sjöberg (TV4), kansainvälisten suhteiden johtaja Stine Helgeland (Norjan elokuvasäätiö) sekä elokuvaohjaajat Anette K Olesen Tanskasta ja Kari Juusonen Suomesta.

Lisätietoja tapahtumasta
- käsikirjoituksen ja ohjauksen lehtori Arto Koskinen, TAMK

2 comments:

Peeko kirjoitti...

Fossin ja Jalosen yhteistyötä edustava 1,048 sai Reikäreuna-festivaalilla (3.–7.9.) parhaan lyhytelokuvan palkinnon. Raati totee elokuvasta näin: "voimakas elokuva ihmisen sosiaalisesta vastuusta uusien kontaktivälineiden maailmassa".

Peeko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.