sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Valokuvataiteen erikoistumisopintojen Tina Jokitalo Galleria Rongassa

Focus (and aim)

Tina Jokitalo: Mitt i Siltä Mellan Väliltä
3 serier 1 video

Galleria Ronga 16.10 - 4.11 2010
Tampere, Rongankatu 1
Avoinna joka päivä klo 12 - 18

Tina Jokitalo on valotaiteilija joka toimii valokuvataiteen saralla. Hän on syntynyt Ruotsissa ja asunut siellä suuren osan lapsuuttaan. Vanhempien paluumuutto vei hänet aikoinaan Kokkolaan. Nykyään hän asuu ja työskentelee Tampereella. Valokuvataiteen erikoistumisopintojen (TAMK) ohella hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä. Tämän näyttelyn prosessi alkoi jo keväällä vuonna 2008:

"Anna Järvinen lauloi kaipuusta ja Susanna Alakoski kirjoitti perhetragedian. Minä tartuin kameraan ja perhealbumin kuviin, alkoi matka jossa kyselen mitä minä kolmannen kultuurin kasvattina olen perinnyt ja mitä siitä syntyy. Mikä on koti? Samalla peilaan myös omaa suhdetta valokuvaan, tutkimalla sen läsnäolon merkitystä kun menneisyys kohtaa nykyisyyden."

Näyttely esittelee mm. TAMKin valokuvataiteen erikoistumisopintojen yhteydessä valmistuneen, The Art of Photography Show -näyttelyssä San Diegossa elokuussa kunniamaininnalla palkitun valokuvan Focus (and aim)' sarjasta Between the Lines.

Kyseessä oli jyrytetty näyttely jonka tuomarina toimi tänä vuonna Chicagon nykyvalokuvakeskuksen kuraattori Natasha Egan. The Art of Photography show sai miltei 14000 valokuvaa 67 maasta, joista 111 valittiiin näyttelyyn ja 15 taiteilijaa sai palkinnon.
|||
Taiteilijan kotisivut, etusivulla nähtävissään näyttelyn traileri
Galleria Ronga (Avarataide ry)
|||

0 comments: