lauantai 19. syyskuuta 2009

Nokia Ubimedia MindTrek kisan voittajaehdokkaat ovat...


Parhaat ubiikkimediat on löydetty
NOKIA Ubimedia MindTrek Kilpailu kutsui digitaalisen median tuottajat luomaan ideoita ja kehittämään uusia ubimediatuotteita ja -palveluja. Ubiikkimedialla tarkoitetaan ympäristöönsä sulautettua, joka paikan viestintäteknologiaa. Sana ”ubiikki” tulee latinan sanasta ”ubique”, joka tarkoittaa ”kaikkialla”. Kisa oli avoin taiteilijoille, tuottajille ja yrityksille ympäri maailmaa. Kilpailu on nyt loppusuoralla ja innovatiiviset finalistit ovat valmiina julkistettavaksi.
MindTrek 2009 konferenssi
Kilpailu on osa kansainvälistä MindTrek konferenssia, joka järjestetään Tampereella nyt 13.kerran 1.- 2.10.2009 Scandic Hotel Rosendahlissa. Viime vuonna konferenssivieraita oli 800 30 eri maasta ja tänä vuonna yleisöä odotetaan vähintään saman verran. Puhujalistalta löytyy mm. sosiaalisen median yrityskäytön huippuasiantuntija David Coleman, "Everyware: The dawning age of ubiquitous computing" -kirjan tekijä Adam Greenfield, Chris Messina OpenID Foundationista, maailman tunnetuimpiin tietoyhteiskuntatutkijoihin lukeutuva Pekka Himanen ja mikrobloggauspalvelu Jaikun perustanut Googlen pääkonttorissa työskentelevä Jyri Engeström.

Kilpailun kolmen kärki
NOKIA Ubimedia MindTrek kilpailuun ilmoittautui 30 osallistujaa ja kansainvälisesti arvostetun tuomariston mukaan kisa oli poikkeuksellisen korkeatasoinen. Tarkan harkinnan ja karsinnan jälkeen he löysivät 7000 € palkintosummaa metsästämään seuraavat kolme uniikkia finalistia (aakkosjärjestyksessä)

  • Donkeypedia
    Donkeypedia yhdistää hauskalla tavalla vanhanaikaisuuden uuteen teknologiaan ihka oikean aasin avulla. Mies ja aasi kiertävät kulkureina eri kaupungeissa keräten lapsilta informaatiota turisteja kiinnostavista asioista. Tieto tallentuu aasin selässä olevaan tietojärjestelmään ja on nähtävillä Internetissä. Tämä on rohkea tuulahdus uudenlaisesta ajattelusta.
  • PING: The Smart Trash Bin
    Ping on nimensä mukaan älykäs roskakori, jossa sulautetun tietotekniikan avulla annetaan mielenkiintoinen panos kierrättämiseen. Se on tämän päivän työkalu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja toimii mainiona esimerkkinä sulautetun tietotekniikan rajattomista mahdollisuuksista yhteiskunnan parantamiseen askel askeleelta.
  • Traffic Light Detector
    Mitä jos ubimediaa ei käytetäkään laajentamaan aistejamme vaan korvaamaan niitä? Traffic Light Detector tarjoaa tähän oivan ratkaisun. Se on yksinkertainen sovellus ja toimii käytännön apuna näkövammaisten turvalliseen kulkemiseen teitä ylitettäessä. Tämä innovaatio rohkaisee jatkamaan tutkimus- ja kehitystyötä aistien ja stimulaatioiden parissa.
Voittaja julkistetaan 1.10.2009 Scandic Hotel Rosendahlissa klo 16.45.

TAMK/TTVO on yksi ubimediakisan organisaattoreista.

MindTrek
Nokia Ubimedia MindTrek Awards

Donkeypedia
PING: The Smart Trash Bin
Traffic Light Detector

Kuvassa keskellä viime vuoden kilpailun voittaja Peter Frölich (Point-to-Discover, Itävalta), vasemmalla tuomariston puheenjohtaja Björn Stockleben (RBB, Saksa) ja oikealla kilpailun puheenjohtaja Artur Lugmayr (TYY).

0 comments: