lauantai 18. huhtikuuta 2009

Hakijamäärät kasvoivat roimasti nuorten yhteishaussa


Nuorten keskiviikkona päättynyt yhteishaku osoitti taas TAMKin ja sen kultuurialan koulutusohjelmien, TTVOn vetovoimaa.

TAMKin ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi liki neljänneksen, ollen 4024. TAMK on toiseksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu. Vetovoimaisin on Pirkanmaan ammattikorkeakoulu. Kun TAMK ja PirAMK yhdistyvät ensi vuoden alusta Tampereen ammattikorkeakouluksi, syntyy takuulla valovoimainen kokonaisuus.

Kuvataiteen koulutusohjelmaan ensisijaisia hakijoita on 200. Kun aloituspaikkoja on 20, saa kuvataide vetovoimakertoimen 10, toisin sanoen yksi kymmenestä saa aloituspaikan. (On toki mahdollista, että myös muut, kuin TAMKin kuvataiteen ykkössijalle asettaneet hakijat läpäisevät seulan.) Viime vuonna ensisijaisia hakijoita oli 149. Hakijamäärän kasvu on siten 34%.

Viestinnän koulutusohjelmaan oli viime vuonna 80 aloituspaikasta kilvoittelemassa 350 ensisijaista hakijaa, vetovoimakerroin oli siten 4,375. Viestinnän koulutusohjelmaan ei enää oteta uusia opiskelijoita, vaan sen työtä jatkavat elokuvan ja television koulutusohjelma ja englanninkielinen Degree Programme in Media. Nuorten yhteishaussa oli mukana elokuvan ja television ko, ja sen 55 aloituspaikasta kilvoittelee 316 hakijaa, vetovoimakerroin on siten 5,745.

Toisen viestinnän koulutusohjelman työn jatkajan, vuorovaikutteiseen mediaan suuntaavan englanninkielisen Media Programmen 20 aloituspaikkaa oli haussa jo helmikuun puolivälissä päätyneessä ammattikorkeakoulujen vieraskielisten koulutusohjelmien yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita oli 182, vetovoimakerroin siis 9,1. Elotv:n ja Median koulutusohjelmiin oli siten ensisijaisia hakijoita yhteensä 512, joka on 45% enemmän kuin viestinnän 350 ensisijaista hakijaa viime vuonna.

Valintakoekutsut ja valintakokeet

Elokuvan ja TV:n valintakokeisiin kutsutaan kaikki hyväksytysti ennakkotehtävän palauttaneet.
Elokuvan ja TV:n koulutusohjelman valintakokeet kestävät 1-2 päivää/hlö. Valintakokeet järjestetään 2.-3.6.2009.

Kuvataiteen valintakokeisiin kutsutaan 4 x aloituspaikkojen määrä hakijoita koulumenestyksen, ensimmäisestä hakutoiveesta ja ennakkotehtävistä annettavien pisteiden perusteella. Kuvataiteen koulutusohjelman valintakokeet kestävät 4 päivää/hlö. Valintakokeet järjestetään 1.-4.6.2009.

Kuvassa osa ennakkotehtävistä, joita opettajat pian käyvät arvioimaan.

0 comments: